Наурыз айындағы мектеп асханасының жұмысын ұйымдастыруды тексеру қорытындысы бойынша анықтама Анықтама » Гимназия №12
Алматы қаласы Білім басқармасының
«Ш.Уәлиханов атындағы №12 мамандандырылған гимназия»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727) 291-68-73
Есепші бөлімі:
+7(727) 291-09-87
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Наурыз айындағы мектеп асханасының жұмысын ұйымдастыруды тексеру қорытындысы бойынша анықтама Анықтама
13
наурыз
2020

Наурыз айындағы мектеп асханасының жұмысын ұйымдастыруды тексеру қорытындысы бойынша анықтама Анықтама

Наурыз айындағы мектеп асханасының жұмысын ұйымдастыруды тексеру қорытындысы бойынша анықтама

Анықтама


мектеп асханасы жұмысының ұйымдастырылуын тексеру қорытындысы бойынша


Тексеру мақсаты:


1. Тамақ өнімдерінің сапасы, тағам дайындау технологиясы;


2. Асхананың тоңазытқыш-технологиялық жабдықтарының жарамдылығы;


3. Азық-түлік пен дайын тағамдарды сақтау шарттарын сақтау


Тексеру мерзімі: 11.03. - 17.03.2020 жыл


Комиссия құрамы:

Комиссия құрамы: – директордың м.а Бекжанова Ж.С - комиссия төрайымы

Ата-ана комитеті:-Сартай Ш

директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары; – Жетпісбаева Л.У

Розахунова З – гимназия медбикесі;

Шохманова К– әлеуметтік педагог. 

Қ.Иманбаев-кәсіподақ төрағасы


Тексеру барысында комиссия мыналарды анықтады:


- Азық-түлікті сақтаудың температуралық режимі орындалады. Бөтен иіс жоқ. Үй-жайларда құрғақ;


- Ұсынылатын тағамдар жағымды сәйкес түске, иіске ие, тағамдардың сапасы стандарттарға сәйкес келеді;


- Тоқаштар ассортименті-тоқаштар, самса, өз өндірісінің. Күнделікті дайындалған тағам мәзірге сәйкес келеді. Күнделікті сынама алынады;



- Тексеру күніндегі мәзір сәйкес келді. Ыдыс-аяқтың шығуы мәзірдің тиісті граммына сәйкес келді. Күн сайын аспазшы дайын өнімнің тәуліктік сынамасын жүзеге асырады;


- Есепке алу-есеп беру құжаттамасы (болуы және жүргізілуі: бракераж журналы, шикі және дайын өнім журналдары, асхана қызметкерлерін тексеру журналы-жүргізіледі);


- Тексеру кезінде мектеп асханасының барлық жабдықтары дұрыс жағдайда болды.


- Өткізу мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ;


- Ас мәзірі күн сайын жаңартылып отырады және бағалар жалпы білім беру қорынан бөлінетін қаражатқа сәйкес келеді.


Ұсынымдар:


- Жалпымектептік асхананың барлық талаптарын сақтау;


- Жалға алушы ТОО «Болашақ» азық-түлік шикізатын қабылдау және сақтау мерзіміне, олардың сапасы мен қауіпсіздігіне тұрақты бақылау жүргізу. 

- Медбикемен бірлесіп ас блогында және асхана залында санитарлық-гигиеналық режим және дезинфекциялық құралдарды пайдалану бойынша бақылауды күшейту.

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: