Тамақтану туралы анықтама (ақпан 2020) Анықтама мектеп асханасы жұмысының ұйымдастырылуын тексеру қорытындысы бойынша 2020 жылдың ақпан айына » Гимназия №12
Алматы қаласы Білім басқармасының
«Ш.Уәлиханов атындағы №12 мамандандырылған гимназия»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727) 291-68-73
Есепші бөлімі:
+7(727) 291-09-87
Нашар көрушілер
нұсқасы
» Тамақтану туралы анықтама (ақпан 2020) Анықтама мектеп асханасы жұмысының ұйымдастырылуын тексеру қорытындысы бойынша 2020 жылдың ақпан айына
07
ақпан
2020

Тамақтану туралы анықтама (ақпан 2020) Анықтама мектеп асханасы жұмысының ұйымдастырылуын тексеру қорытындысы бойынша 2020 жылдың ақпан айына

Тамақтану туралы анықтама (ақпан 2020)


Анықтама мектеп асханасы жұмысының ұйымдастырылуын тексеру қорытындысы бойынша 2020 жылдың ақпан айына 


Тексеру мақсаты: Мектеп асханасында ұсынылатын өнімдерге сертификаттардың сәйкестігі және қандай өндіруші; 

2. Дайындалған тағамдардың күнделікті ас мәзіріне сәйкестігін бақылау;

 3. Мектеп асханасында жеке гигиена ережелерін сақтау. 

Тексеру мерзімі: 10.02. - 25.02.2020 жыл

Комиссия құрамы: – директордың м.а Бекжанова Ж.С - комиссия төрайымы

Ата-ана комитеті:-Сартай Ш

директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары; – Жетпісбаева Л.У

Розахунова З – гимназия медбикесі;

Шохманова К– әлеуметтік педагог. 

Қ.Иманбаев-кәсіподақ төрағасы

Тексеру барысында комиссия мыналарды анықтады: 

Мектеп асханасы мен ас блогына күнделікті ас мәзірі бойынша дайындалған тағамдар мен ұсынылатын өнімдер сертификаттарының сәйкестігіне тексеру жүргізілді. Сақтау шарттары мен мерзімдері және жеке гигиенаны бақылау және қажетті тексерулерден уақтылы өту;


Білім алушылардың тамақтануы пісіру, буға пісіру, сөндіру, пісіру сияқты тағамдарды дайындаудың белгілі бір тәсілдерін пайдалануды көздейтін жұмсақ тамақтану қағидаттарына сәйкес келеді және тітіркендіргіш қасиеттері бар өнімдерді алып тастайды. Күн сайын тамақтану залында ас мәзірі ілінеді, онда тағамдардың көлемі мен аспаздық өнімдердің атаулары туралы мәліметтер көрсетіледі. Дайын өнімнің сапасына және тамақтандыруды ұйымдастыруға бақылау жүйелі түрде жүргізіледі. 


Қызметкерлер арнайы санитарлық киіммен (халат немесе күртеше, шалбар, бас киім, тайғанамайтын жеңіл жұмыс аяқ киімі) қамтамасыз етілген. Жұмысқа тиісті кәсіби біліктілігі бар адамдар және белгіленген тәртіппен мерзімді медициналық тексерулер, кәсіби гигиеналық дайындықтар (тырнақ қысқа қиылған, іріңді және тері аурулары жоқ) және аттестациядан өткен адамдар жіберіледі. Балалардың тамақтануында тыйым салынған тағамдар тұтынылмайды.


Мектеп асханасына бару оқушылардың тамақтануы кезінде өткізілді және аспазшылармен әңгіме өткізілді.


Қорытынды:Асхана мәзірінде қолданылатын азық-түліктің барлығы Қазақстандың өнімдер.


Ұсынымдар: 1. Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша жұмысты қанағаттанарлық деп санау. 

2. Сынып жетекшілеріне асханадан тыс өнімдерді шығаруға жол бермеу. 

3. Кезекші мұғалім балалардың мінез - құлқын, асхананың санитарлық жағдайын бақылайды.

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: